Modrost rojevanja

Nova, posodobljena in razširjena izdaja!

Vse, kar moraš vedeti, če želiš, da bo tvoja porodna izkušnja kar najboljša – v bolnišnici ali v udobju vašega doma. Po več kot štiridesetletnih izkušnjah najbolj znana babica na svetu Ina May Gaskin v tej knjigi z nami deli svoja spoznanja o varnem in gladko potekajočem porodu.

19,90 

Opis

Modrost rojevanja je prava zakladnica navdihujočih porodnih zgodb in izjemno uporabnih praktičnih nasvetov:

– Kaj se resnično dogaja med porodom? O neverjetnih zmožnostih ženskih teles.
– Kaj zares potrebuješ za dober porod? O varnosti, udobju in prijateljstvu s telesom.
– Kako povečati možnosti za naraven porod? O gibanju in porodnih položajih.
– Kako blažiti porodne bolečine? O čudežni moči dotika in ljubečih besed.
– Kako se soočati s popadki? O uganki bolečine in užitka.
– Je prerez presredka res potreben? O postopkih in posegih med porodom.
– In še mnogo več…

Modrost rojevanja berejo milijoni žensk po svetu. Tako pričakajo svoj porod bolj samozavestne in z globokim zaupanjem vase.

Ina May Gaskin je med prejemniki alternativnih Nobelovih nagrad za leto 2011. Nagrado si je prislužila za izboljšave na področju varnosti porodov ter zdravja žensk in otrok.

Mnenja drugih

»Izjemno navdihujoče darilo partnerici, s katero pričakujete otročička, hčerki, ki morda nosi vašega vnučka, noseči prijateljici v najdragocenejšo pomoč. Vstopite v svet drugačnega, osupljivega, žensko osrediščenega poroda. Za vnovično povezavo z lepoto poroda!«
– Dr. Zalka Drglin, raziskovalka babištva in porodnih kultur

“Nič ni pomembnejše od tega, kako smo rojeni. Na to preprosto dejstvo smo kar predolgo pozabljali. Vodnik Modrost rojevanja Ine May in njena prva knjiga Spiritual Midwifery sta vse, kar potrebujemo za ponovno povezavo z lepoto poroda, ki ženskam daje moč. Tak porod je osupljivo darilo ženskam za vsa človeška življenja na Zemlji.
Močno upam, da bo čim več nosečnic prebralo to knjigo in spoznalo njeno modrost. Tako se bodo spomnile lastne ženske modrosti in je ne bodo nikoli pozabile. Hvala ti, Ina May, iz dna srca hvala za ta vodnik naravnega poroda, ki lahko spremeni svet.
– Christiane Northrup, dr. med., avtorica knjige Žensko telo, ženska modrost in Modrost menopavze

Nekatere knjige lahko izboljšajo življenje vsakogar na tem planetu. Ta je ena izmed njih.”
– Alice Walker, avtorica romana Nekaj vijoličnega

“Ne samo, da je Ina May Gaskin najbolj znana babica v ZDA; v resnici je najbolj znana babica na svetu! Ko boste prebrali to knjigo, boste razumeli, zakaj je tako. Ina May se je o porodu učila neposredno, tako, da je pomagala ženskam med rojevanjem. Skozi zgodbe, ki so nanizane v tej vznemirljivi novi knjigi, lahko posameznica izkuša njen proces učenja. Tako kot se je učila Ina May, tako se bo njena bralka učila o sebi, svojem telesu in svojih sposobnostih rojevanja. Vodila jo bo skozi labirint novih porodniških tehnologij in ji pokazala pot k modrim odločitvam in resnični informirani izbiri.”
– Robbie Davis-Floyd, avtorica knjige Birth as an American Rite of Passage

“Porodni vodnik je prva knjiga v slovenskem jeziku, ki odraža babiški način razmišljanja. Za babiško filozofijo je značilno, da nosečnost, porod in poporodno obdobje pojmuje kot fiziološka obdobja v življenju ženske – ko te potrebujejo več pozornosti, a predvsem pozornosti v obliki podpore, manj pa v smislu zdravljenja. Babiška podpora ženski v nosečnosti, med porodom in v obdobju po porodu naj bo tako informativna kot tudi fizična in psihična, skratka, označuje naj jo ljubeča in pozorna skrb za posameznico, ki postaja mati. Ina May Gaskin nam je vsem babicam v spodbudo in zgled, kako spremljati žensko v nosečnosti, med porodom in v poporodnem obdobju, nosečim ženskam pa v navdih pri odločanju o postopkih in posegih v času pričakovanja.”
– mag. Ana Polona Mivšek, dipl. bab.

“Ina May Gaskin je čudovita babica in neverjetno dobra pripovedovalka zgodb, hkrati pa avtorica, ki globoko razmišlja o literarnem in metaforičnem mestu poroda v tej državi. Ta knjiga sodi na nočno omarico vsake ženske, ki pričakuje otroka.”
– Chris Bohjalian, avtor romanov Midwives in The Buffalo Soldier

“Preprosto rečeno, Ina May Gaskin je brez dvoma najpomembnejša oseba v obporodni skrbi v Severni Ameriki. Kot perinatolog in kot zdravnik-praktik lahko bralkam in bralcem zagotovim, da vse, o čemer Ina May Gaskin v knjigi govori, temelji na najboljših znanstvenih podatkih. To knjigo bi morala prebrati vsaka ženska, ki je noseča ali ki kdaj namerava imeti otroka, in vsaka babica, medicinska sestra, doula, voditeljica tečaja za porod in vsak zdravnik ali zdravnica, ki pomaga ali bo morda kdaj v prihodnosti pomagala ženski skozi izkušnjo poroda.”
–Marsden Wagner, dr. med., mag., bivši vodja Oddelka za zdravje žensk in otrok, SZO

“Edinstvena Ina May Gaskin tokrat z nami deli svojo modrost poroda z razlago, kako je skupaj s skupino babic dosegla tako izjemno dobre rezultate in z natančnim pojasnilom, zakaj se naravni porodni proces, če ga prepustimo njegovim lastnim silam, tako čudovito razvija. Hvaležno branje za vsako, ki se želi poučiti o porodnih izbirah.”
– Hope Edelman, avtorica knjige Motherless Daughters

“Ina May Gaskin je ameriški zaklad. Ta neprecenljiv vodnik predstavlja združitev njenih številnih izkušenj in poglobljenega uvida, namenjen novim generacijam in soočenju z novimi tehnologijami. Nepogrešljivo!”
– Naomi Wolf, avtorica knjig The Beauty Myth in Misconceptions

“Porodni vodnik je prva knjiga v slovenščini, ki prikazuje babiški način razmišljanja. Za tega je značilno, da nosečnost, porod in poporodno obdobje pojmuje kot fiziološka obdobja v življenju ženske – ko te potrebujejo več pozornosti, vendar predvsem v obliki podpore, manj pa v smislu zdravljenja.”
– Moje zdravje (priloga Dnevnika)

“… je njegova neprecenljiva vrednost v tem, da vrača zaupanje v žensko telo. V sodobni družbi, kjer smo ženske podvržene ideologiji, da je vitkost telesni lepotni ideal, resnična vrednost ženskega telesa skorajda tone v pozabo.”
– Danaja Lorenčič, Sensa

Sorodni izdelki