Čustvena priprava na porod

PET TEDENSKI PROGRAM (5 skupinskih srečanj po 120 min)

✔  Pozitivna naravnanost k porodu

✔  Opremljeni porodni spremljevalci

✔  Psihološki pristopi k bolečini

✔  Uspešna komunikacija z osebjem

✔  Soočanje z izzivi po porodu

Termini srečanj:

1.srečanje: sreda, 21.10.ob 17.30
2.srečanje: petek, 23.10 ob 17.30(samo nosečnice)
3.srečanje: petek, 30.10.ob 17.30
4.srečanje: sreda, 4.11.ob 17.30
5.srečanje: petek, 13.11.ob 17.30

Tečaj poteka On line!

150,00 

Opis

Izvedba tečaja je v celoti odgovornost izvajalca tečaja (Tara Hughes s.p.). Po nakupu tečaja s v spletni trgovini prejmete bon s kontaktnimi podatki in se o podrobnostih in začetku tečaja dogovorite direktno z izvajalcem tečaja.

Lokacija tečaja (ne velja za spletni tečaj):

Center za osebnostni razvoj in psihoterapijo, Trg mladinskih delovnih brigad 5, 1000 Ljubljana

Namen tečaja:

Veliko ljudi misli, da je priprava na porod namenjena le tistim, ki si želijo imeti naravni porod (torej takega brez vseh protibolečinskih sredstev) ali imajo velik strah pred porodom. Ampak temu še zdaleč ni tako! Vsak par, ne glede na želje ali način rojevanja (naravni porod ali carski rez), deluje bolj uspešno kadar je pripravljen. Velja tako za prvorodke kot za tiste, ki imajo pred sabo drugi porod (ali več).

Par se tekom delavnic za Čustveno pripravo na porod nauči:

 • graditi vzdušje, ki podpira spoštovanje in občutek varnosti, ki igrata odločilno vlogo pri doživljanju porodne bolečine

 • o svojih zmožnostih, s čim lahko kot “nepoznavalci” rojevanja pripomorejo k boljši porodni zgodbi

 • kako spisati porodni načrt in zakaj ga je sploh smiselno imeti

 • kako prepoznati lastne potrebe in doživljanja, ki močno oblikujejo porodno izkušnjo

 • kako pristopati k porodni bolečini in zvišati verjetnosti za naravni porod

 • kdaj je smiselno izbrati protibolečinska sredstva

 • kako se pripraviti, če vas čaka carski rez (urgetni ali napovedan)

 • kako se naj vključuje porodni spremljevalec

 • kako komunicirati z osebjem v porodnišnici

 • kako se soočati z materinstvom, s strahom pred tem, da bom “nepopolna mama”

 • ….

Priprava na porod torej ni “kompliciranje okoli poroda” (kot radi rečejo) ali problematiziranje naravnih pojavov, temveč opremljanje staršev z znanjem in zaupanjem, kako se soočati s porodom. Vračamo pozornost nazaj na žensko, dvigujemo njeno samozavest in mirnost, da bolj učinkovito komunicira s strokovnim osebjem, … vse zato, da bo tem bolj sproščena in spontana, ko bo to najbolj potrebovala.

Priprava na porod ni nič drugega kot zaščita, ozaveščanje, spremenjen pristop k nenapovedljivemu dogodku, ki bo zaznamoval vaša življenja.

 

Dodatne informacije

Tip tečaja:

spletni tečaj, tečaj

Več o Tari

TARA HUGHES

Diplomirala je na dunajski Univerzi Sigmunda Freuda (SFU) iz psihoterapevtske znanosti in se specializirala v integrativni geštalt terapiji na Fritz Perls inštitutu. Po dveh izjemno različnih porodnih izkušnjah, je svoje moči in znanje usmerila v več strani: psihoterapijo, delo s študenti na SFU in pripravo na porod, ki jo zdaj izvaja že sedmo leto.

Način dela, ki se odvija v intimnih skupinah, v kombinaciji s sočutnim prilagajanjem na potrebe  parov,  učinkuje zelo dobro na uspeh njenih parov. 

Lepe izkušnje, ki jih pari v pričakovanju dosegajo tudi s pomočjo njenih priprav, potrjujejo globoko zaupanje v delo, ki ga opravlja. Tako ostaja njeno poslanstvo enako kot ga je doživljala na prvi dan svoje poti : čim več parov pospremiti do poroda,  ki jim bo služil kot navdih in močan temelj za vse nadalje starševske in partnerske izzive, ne glede na to ali je to povsem fiziološki/ naraven porod  ali carski rez.

Sorodni izdelki