Hrana za zdravje družine

To je uporabna in življenjska knjiga, ki ti razkrije ključ, kako s hrano podpreš zdravje. Je pripomoček za starše, stare starše, varuhe, vzgojitelje, za mladostnike in odrasle. Pomagala ti bo, če hrano pripravljaš ali le sedež za mizo in jo poješ. Napisana je za vse, ki v sodobni informacijski zmedi iščete odgovore na številna vprašanja o hrani, prehranjevanju in zdravju.

24,90 

Ni na zalogi

Opis

Knjigo sestavlja pet poglavij, ki si smiselno sledijo. Začenja pri vprašanju razvoja. Kako so naši predniki na tako različnih krajih sveta našli hrano, s katero so se prilagodili na okolje in dobro razvijali? Kako neki so vedeli, kaj jesti, da si niso le polnili želodcev? Zakaj so za noseče, doječe matere in otroke iskali prav določeno hrano in katera je to bila? Zakaj so imeli bojevniki in poglavarji dostop do posebne hrane? Katera hrana je preprečevala degenerativne bolezni v družbah, ki so imele hrane dovolj? To hrano avtorica označuje kot razvojno hrano.

Sledi razlaga o delovanju hrane na imunski sistem. Avtorica piše o protivnetni hrani, ki aktivno podpira telo ob bolezni. Ko zbolimo, imamo potrebo, da bi si pomagali sami. Ljudje danes večinoma mislijo, da je zdravljenje s hrano nesmiselno. V resnici so se ta znanja le v veliki meri izgubila. Drugo poglavje vam lahko pomaga bolje razumeti bolezen in zdravje. Podaja konkretne nasvete v različnih fazah zbolevanja in okrevanja.

Tretje poglavje je zbir razlag in predlogov, kako imunski sistem podpirati na dolgi rok ter graditi odpornost. Dotika se značilnosti vseh prehranskih skupin. Obdani smo z nasveti o škodljivih sladkorjih, nevarnih in zdravih maščobah, rakotvornem mesu, toda vsi nimamo enakega razumevanja, kaj to pomeni. Vsako prepričanje, ki ga gojimo, ima morda še drugo plat. Če jo poznamo, se laže odločamo, kaj jesti, ne da bi morali slepo zaupati avtoritetam.

Zakaj je toliko alergij na mleko

Ljudem danes verjetno največ težav povzroča mleko po dobi dojenja. Sprašujejo se, ali je živalsko mleko škodljivo ali koristno in zakaj ga toliko otrok in odraslih ne prenaša dobro. Četrto poglavje predstavlja dva obraza mleka in se na kratko dotika ukrepov pri alergijah ter sanaciji črevesja. Gre za eno najbolj osupljivih prehranskih zgodb preteklega stoletja, o kateri mnogi ne vedo prav dosti, kajti človeštvo hitro izgublja zgodovinski spomin. Ko boste zgodbo prebrali, boste morda laže razumeli napetosti med zagovorniki in nasprotniki mleka živali v prehrani ljudi.