Mastika 100%, 90 kapsul

Mastikina smola je edinstvena smola, ki jo pridobivajo iz drevesa iz rodu Pistacia lentiscus. V antiki so smolo žvečili, kar je pripomoglo k izločanju koristnih sestavin mastike. Vsebuje namreč več kot 80 koristnih sestavin, mnogo od njih odkritih le v tej smoli. Ljudje v antiki so prepoznali koristi za izboljšanje prebave, ustne higiene in zdravja jeter.

Brez glutena. Primerno za vegetarijance.

32,00 

Količinski popusti ob nakupu večih izdelkov:
Količina Popust Cena na kos
1 - 32,00 
3 5% 30,40 
5 10% 28,80 

Količinski popust velja za vse neznižane izdelke.

Opis

Iz kje izvira mastika?

Drevo mastika uspeva na grškem otoku Chios. Mastikino (Mastihino) smolo pridobivajo z zarezovanjem v drevo mastike. Izcedek je sprva brezbarvna gosta tekočina, ki se na soncu strdi v rumeno belo ali zeleno belo gosto smolo. To strgajo ročno z drevesa ali jo pobirajo iz tal, ki so jih predhodno očistili. Iz vsakega drevesa poberejo približno 1 kg mastikine smole letno. Postopek proizvodnje Mastihe oziroma mastikine smole se od antičnih časov do danes ni nič spremenil. V uporabi je že 5.000 let.

Kaj je mastikina smola in za kaj vse je uporabna, si lahko prebereš v članku TUKAJ.

Uporaba:

2x dnevno zaužite 30min pred obrokom z vodo.

Priporočen dnevni vnos: 2-4 kapsule.

Sestava:

350 mg Chios mastikina smola, kapsula iz hipromeloze.

Opozorilo:

Priporočenega odmerka Mastika kapsule se ne sme prekoračiti. Shranjujte nedosegljivo otrokom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V kolikor ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali se zdravite, se pred uživanjem posvetujte z zdravnikom.