Učinkovito prepreči nastanek strij

Kako prepoznaš strije?

Sprva so strije rdečkaste proge na koži, ki lahko srbijo. Površina je lahko rahlo nagubana. Kasneje
strije postanejo svetle in vbočene. Nekatere s časom zbledijo in postanejo manj opazne. Zelo redko pa popolnoma izginejo.

Verjetno boš presenečena, a strije običajno nastanejo pri 70% odraščajočih žensk in kar pri 90% nosečnic. Tudi pri moških so prisotne, vendar manj pogosto. Moška koža je običajno debelejša, zato tudi redkeje razpoka.

 
Zakaj sploh nastanejo strije?

Strije nastanejo zaradi prehitrega raztezanja kože. Ko se koža v kratkem času precej raztegne. Prav to pa se v nosečnosti tudi dogaja. Poleg samega raztezanja kože pa v nosečnosti pomembno vlogo pri nastanku strij igrajo tudi hormoni. Zaradi hormonov se zmehčajo kožna vlakna in koža postane dovzetnejša za nastanek strij. Zato je, če ne prej, še posebej v nosečnosti čas, da kožo zaščitiš pred
strijami.

Vzrok za strije je lahko:

• nosečnost,
• hitro pridobivanje telesne teže,
• hitra rast v obdobju pubertete,
• starost (s starostjo količina elastina in kolagena upada),
• hitra rast mišične mase (fitnes)

Kaj lahko narediš, da preprečiš nastanek strij?

V prvi vrsti poskrbi, da med nosečnostjo počasi in enakomerno pridobivaš težo. Postopen dvig teže namreč veliko redkeje vodi v nastanek strij kot hitro pridobivanje kilogramov. Zelo ti priporočam
posebno nego problematičnih predelov (noge, trebuh, zadnjica) v smislu izdelkov proti strijam, ki jih nanašaš enkrat ali dvakrat dnevno. Uživaj tudi dovolj tekočine (vode) ter hrane bogate z zdravimi maščobami (avokado, laneno olje, oreški, semena…). To ne bo dobro vplivalo le na kožo, ampak tudi na lase in sklepe.

Kako se torej pravilno neguješ?

Priporočam ti, da z nego kože začneš že v zgodnji nosečnosti, najkasneje do 3. meseca Kožo vsak dan neguj s pomočjo olja ali masla, ki bo kožo primerno navlažili, ter s pomočjo različnih sestavin deloval na elastičnost kože. V ta namen lahko uporabiš Bio olje proti strijam. Namenjeno je negi kože na predelih, ki so nagnjeni k nastanku strij. Primerno je tudi za uporabo v času nosečnosti, zato si lahko
brez skrbi.

Mešanica 100% organskih olj podpira elastičnost kože, krepi strukturo kože ter izboljša njeno mehkobo in prožnost. Olje nanesi na trebuh in ostale problematične predele enkrat ali dvakrat dnevno, najbolje takoj po tuširanju, ko je koža še vlažna. Koži bo prijala tudi nežna masaža, ki naj traja vsaj nekaj minut.

Bio olje proti strijam vsebuje le dragocena rastlinska olja (ekološko šipkovo olje, ekološko olje rakitovca, ekološko marelično olje, ekološko olje grozdnih pešk..) in vitamin E. Olje je ekološko, kar potrjuje tudi certifikat Ecogea. Je brez parfumov, parabenov, mineralnih olj, petrokemikalij in GSO.