Masaža dojenčka

3 tedenski tečaj na vašem domu – 3 srečanja po 120 minut

NA TEČAJU SE NAUČIMO:
– vsaj 30 masažnih prijemov
– osnovne raztezne vaje,ki pomagajo dojenčku pri težavah s krčki in prebavo
– spretnosti osnovnega rokovanja pri negi dojenčka

Cena velja za območje Ljubljane. Za območja izven Ljubljane izvajalec dodatno obračuna stroške prevoza 0,25/km.

150,00 

Opis

NA TEČAJU ODGOVORIMO NA NASLEDNJA VPRAŠANJA:

– kakšne so koristi  masaže pri  dojenčku in  tudi pri mamici oz očku
– zakaj redno masirati
– zakaj je potreben tečaj
– kako se pripravimo na masažo in kaj vse potrebujemo
– kako izbrati primeren čas za masažo

Masaža pomaga pri mnogih težavah in jih omili ali celo odpravi. Vzpodbudi, da se preko masažnih tehnik dojenčkovo telo poravna v pravem položaju. Redna masaža pripomore, da se določeni deli telesa, ki so od poroda zakrčeni ali zamaknjeni, poravnajo v pravo lego. To pa je osnova za dober skeletno-mišično-živčni razvoj.

Dotik preko masaže je prvinski način izražanja ljubezni in omogoča mamici (očku) in dojenčku, da se zdravo povezujeta in spoznavata. Ob masaži se dojenček veliko giblje, to pa je osnova za dober gibalni razvoj, pa tudi  napredek v razvoju grobe in fine motorike.

Tečaj vodi Mojca Kurent, ki že dve desetletji navdušuje mamice in očke, da s toplimi naoljenimi rokami masirajo svoje dojenčke. Je soavtorica knjig MINI JOGA IN MASAŽA (Urška Božič, Mojca Kurent) , ki je izšla leta 2015 pri Mladinski knjigi in ČAR DOTIKA (Mojca Kurent, Petra Šterlek) – z masažo do zdravega razvoja dojenčka in ljubečih družinski vezi, ki je izšla 2019 v samozaložbi.

Izvedba tečaja je v celoti odgovornost izvajalca tečaja (Masaže, svetovanje za zdrav način življenja Mojca Kurent s.p.). Po nakupu tečaja v spletni trgovini prejmete bon s kontaktnimi podatki in se o podrobnostih in začetku tečaja dogovorite direktno z izvajalcem tečaja.

Več o Mojci

Mojca Kurent, višja medicinska sestra, univ. dipl. oranizator  je slovenska pionirka na področju masaže dojenčkov. Z masažo dojenčkov se intenzivno ukvarja že od leta 2002. Od takrat  uči mamice popeljati v čutni svet masaže dojenčkov in malih otrok. Navdušeni odzivi mamic kot tudi očetov pričajo, da so s pomočjo masaže bodisi utrdili bodisi izboljšali odnos s svojim otokom.

Komunikacija je med odraslimi neizogibna osnova za pridobivanje občutkov sprejetosti in bližine. Enako močno sporočilno vrednost ima masaža med mamico in otrokom. Raziskave s področja psihologije medosebnih odnosov nenehno potrjujejo dejstvo, da imajo otroci, ki so bili v prvih mesecih življenja deležni senzorne in čustvene deprivacije, v življenju težave v psihološkem, mentalnem in emocionalnem razvoju. Otrok preko ljubečega fizičnega stika dobiva od mamice pomembne informacije o svetu, v katerega se je rodil. Čeprav sta otrok in mamica že sicer zelo močno povezana, pa mamica na tak način še bolj poglobljeno komunicira s svojim otrokom. Fizični stik je torej ključen za normalen psihični razvoj otroka in enako pomemben kot hrana sama.

Tudi francoski zdravnik, ginekolog dr. Frederick Leboyer, ki je leta 1976 začel razvijati svojo zamisel o poteku poroda,  je pri tem uvrstil masažo kot temeljno obliko komunikacije z novorojenčkom. Od takrat se počasi uveljavlja tudi v evropskih porodnišnicah in enotah za intenzivno nego novorojencev (znana je njegova knjiga »Rojstvo brez nasilja«).

Kurentova je spomladi 2002 seznanila o masaži novorojenčkov sestre in fizioterapevtke Enote za intenzivno nego novorojenčkov v porodnišnici Kliničnega centra, jeseni pa je bila povabljena v Društvo za prezgodaj rojene otroke v Mariboru. Tudi zdravstveno osebje se zaveda, da nekatere »neterapevtske« tehnike ugodno vplivajo na razvoj malega bitja. Zadovoljne mamice, ki to počnejo, jih o tem rade obveščajo.

Mojca Kurent se močno zaveda večplastnosti odnosa med mamico in otrokom zato tudi pomaga pri svetovanju mamicam ob prvih težavah z novorojenčki. Zaveda se, da psihično počutje mamic vpliva tudi na počutje otrok, zato mamicam svetuje ob njihovih težavah. Mamice vrednost njene podpore toliko bolj cenijo, ker družba, v kateri živimo globoki subtilni povezavi med mamo in otrokom ne daje pomembne vrednosti. Mojca Kurent ima na tem področju ogromno znanja, saj se nenehno izpopolnjuje. Mamicam pomaga s svetovanjem kot tudi z masažami pred, med in tudi po porodu.

Deluje tudi na področju  prehranjevanja, medosebnih odnosov, masaž in terapij tako dojenčkov, otrok  kot tudi odraslih.Izvaja klasično medicinsko masažo, refleksno masažo stopal, svetuje in izvaja bownovo terapijo, ayurvedsko masažo obraza.

Delu se posveča z veseljem in z  vsem srcem.

Sorodni izdelki