Želim dojiti

Celovit priročnik o tisočletni ženski veščini in umetnosti. Odkar obstaja človeška vrsta, ženske dojimo svoje otroke, toda to ne pomeni, da je dojenje povsem preprosto ali da vedno zmoremo brez pomoči. V dvomih in kriznih trenutkih ali ob soočenju z nasprotujočimi si informacijami in miti je ta knjiga tvoja dragocena pomočnica, vsakdanja svetovalka in sočutna podpornica. Napisana je kot zbirka vprašanj in odgovorov, kot ti približa izkušnje slovenskih mater in odpira tvoje materinske čute.

29,90 

Opis

Knjiga Želim dojiti je celovit priročnik o tisočletni ženski veščini in umetnosti. Odkar obstaja človeška vrsta, ženske dojimo svoje otroke, toda to ne pomeni, da je dojenje povsem preprosto ali da vedno zmoremo brez pomoči. V dvomih in kriznih trenutkih ali ob soočenju z nasprotujočimi si informacijami in miti je ta knjiga materina dragocena pomočnica in sočutna podpornica. Napisana je kot zbirka vprašanj in odgovorov, kot dialog in doživetje skozi izkušnje slovenskih mater, pa tudi nekaterih očetov. Zajema vse najpomembnejše dileme. Nosečnico skrbi, ali bo imela dovolj mleka, kako porod vpliva na dojenje in kako dojenje podpirajo porodnišnice.

V prvih tednih po porodu se največ vprašanj suče okoli pravilnega pristavljanja, bolečih bradavic, dojenja zaspančkov, trajanja podoja, urnika in materine prehrane. Po prvih mesecih mnoge matere prežema strah pred izgubo mleka. Neredko se dojenček krega na dojki in včasih uprizori dojilno stavko.

Sledijo dileme o uvajanju goste hrane, alergijah, dojenju ob bolezni otroka ali matere, težave z uspavanjem, nočnim spanjem in odstavljanjem. Vsak odgovor poda razlago, možnosti ukrepanja, dodane so izkušnje mater v podobnih težavah. Sto najpogostejših vprašanj in odgovorov je razvrščenih v 13 poglavij. Vsako vprašanje je neodvisna celota. Knjiga podpira materinski čut in partnerstvo. Je več kot učna ura iz dojenja, saj zajema učenje o zgodnjem otroštvu in odpira intuicijo.