Globinsko čistilo za obraz, 60g

Za mešano in mastno kožo.

Bogato čistilo za obraz z aromo organske limonske trave in mandarine, z antioksidanti in naravnim vitaminom E, ki pospešuje pomlajevanje celic. Brez nafte, gensko spremenjenih sestavin, parabenov, natrijevih lauril sulfatov. Brez poceni gostil, polnil, sintetike. Brez glutena. Izdelano v Angliji.

Primeren za vegane. Ni testirano na živalih.

Certifikat Soil Association.

39,00  23,40 

Opis

Uporaba:
Vzemite žličko balzama in s krožnimi gibi očistite obraz. Obrišite z mokro toplo brisačko. Nato nanesite Tonik z limonsko travo in mandarino in Kremo za obraz z limonsko travo in kamelijo.

Sestava:

Helianthus annus (sunflower) seed oil*, Butyrospermum parkii (shea) butter*, cetyl alcohol, cetearyl alcohol, ricinus communis (castor) seed oil*, glycerine***, decyl glucoside, cocos nucifera oil*, camellia sinensis leaf extract*, parfum*; citrus nobilis (mandarin orange) peel oil*, cynbopogon flexuosus oil*, tocopherol, zea mays seed flour*, citral**, geraniol**, limonene**, linalool**. (*CERTIFIED ORGANIC. **NATURAL CONSTITUENTS OF ESSENTIAL OILS. ***ORGANIC ORIGIN.)

 

O blagovni znamki

PINKS BOUTIQUE

Pinks Boutique je večkrat nagrajena ekološka kozmetična linija za nego kože, katere poslanstvo je ustvarjati najboljšo ekološke, vegan friendly kozmetične izdelke v svetovnem merilu. Linija je izdelana za profesionalno uporabo v kozmetičnih salonih, kot tudi za domačo nego.

Izdelki so:

– brez nafte,

– gensko spremenjenih sestavin,

– parabenov,

– natrijevih lauril sulfatov,

– poceni gostil in polnil,

– sintetike in

– brez glutena.

So izdelki resnično organski?

Da. Obstaja zelo malo blagovnih znamk za nego kože, ki prostovoljno opravijo preverjanja s strani tretje osebe, saj je to drag in zamuden proces. Popolnoma vsi Pinks Boutique izdelki za nego kože in telesa so certificirani s strani združenja Soil Association, kar potrjuje, da imajo stekleničke  70% – 100% ekoloških organskih sestavin in da je vsak preostali odstotek iz dovoljene, naravne kategorije. To je najvišji svetovni standard za ekološko certificiranje.

Soil Association certifikat pomeni, da se naše sestavine gojijo v čisti zemlji, ekstrahirajo brez topil in se vestno obdelujejo med celotnim proizvodnim procesom.

To pomeni, da ko rečemo, da smo zavezani netoksičnim in okolju prijaznim praksam, to resnično mislimo. Mnoge blagovne znamke se reklamirajo kot naravne, četudi je v izdelku le nekaj odstotkov naravnih sestavin. Prav tako lahko trdijo, da so njihovi izdelki organski brez preverjanja tretjih oseb. Na žalost ni nobene globalne standardizacije in zakonitosti označevanja naravnih in ekoloških proizvodov, oziroma so te zelo ohlapne, zato morate biti pri nakupovanju še posebej pozorni.

ČISTOST

V lepotni industriji številni »naravni« izdelki niso tako čisti, kot bi pričakovali. V Pinks Boutique uporabljamo samo ekološke sestavine, certificirane s strani Soil Association združenja. Zagotavljamo uporabo zadostne količine vsakega rastlinskega ekstrakta in eteričnega olja, da zagotovimo resnično terapevtski učinek in ne le minimalne količine za popestritev seznama sestavin.

VARNOST

Vse naše formulacije ne vsebujejo koži škodljivih iritantov, kemikalij, ki povzročajo motnje v delovanju hormonov, konzervansov, umetnih barvil in dišav, ter gensko spremenjenih ali živalskih sestavin. Vsak izdelek je skladen z evropskimi varnostnimi predpisi.

ŽIVALIM PRIJAZNO

Sestavine prihajajo iz trajnostnih virov in so v celoti biološko razgradljive, naša embalaža je čim manjša, uporabljamo le plastiko PET, ki se uporablja v prehrambeni industriji in steklo, ki ga je mogoče reciklirati. Naši izdelki ali sestavine niso nikoli testirani na živalih in so primerni za vegetarijance in vegane.

IZDELANO V ANGLIJI

Naši ekološki izdelki so 100% narejeni v srcu Anglije.

Kirstie Sherriff, soustanoviteljica Pinks Boutique