C + D Booster

Komplet, ki priskrbi zaloge vitamina C in vitamina D, ki sta ključna pri mnogih funkcijah in delovanju imunskega sistema.

Vitamin C v prahu v obliki magnezijevega askorbata, ki je oblika vitamina C z nizko kislostjo in je zato prijazna do želodca. Hkrati telo oskrbuje tudi z magnezijem.

Tekoča oblika vitamina D3 se nahaja v priročni embalaži, steklenički s kapalko in ponuja 2000IU vitamina D3 v 0.5ml. Viridian vitamin D3 je pridobljen iz lišajev.

30,72  27,65 

Opis

Vitamin C:

  • je odličen antioksidant – ščiti celice pred oksidativnim stresom
  • sodeluje pri tvorbi kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob
  • sodeluje pri normalnem delovanju imunskega sistema
  • in magnezij sodelujeta pri sproščanju energije pri presnovi
  • in magnezij podpirata normalno delovanje živčevja
  • in magnezij lahko prispevata k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti
  • in magnezij prispevata tudi k ohranjanju normalne psihološke funkcije
  • sodeluje pri obnovi reducirane oblike vitamina E
  • poveča absorpcijo železa

Magnezij prispeva k pravilnemu delovanju mišic.

Proizvodnja uporablja liofilizacijski postopek sušenja in je brez vsakih topil, aditivov in polnil.

V obliki prahu, ki omogoča enostavno uživanje in fleksibilnost pri odmerjanju. Primerno za vse, ki imajo težave pri požiranju kapsul in tablet. Ekonomično pakiranje tudi za jemanje višjih odmerkov.

Vsebina: 60 g (za 30 dni, če jemljemo priporočeni odmerek)

Primerno za vegetarijance in vegane.

Uporaba:

1/3 čajne žličke (2 g) dvakrat na dan v tekočini skupaj s hrano oziroma po navodilih strokovnjaka.

Opozorila:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter za zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Če ste pod zdravniškim nadzorom, se pred jemanjem posvetujte s svojim zdravnikom.

Količine vitamina C, ki so večje od 1000 mg na dan lahko vodijo do rahle razdraženosti želodca pri občutljivih posameznikih. Pri posameznikih z ledvičnimi boleznimi, posameznikih s pomanjkanjem glukoza-6-fosfat dehidrogenaze in drugih kroničnih bolnikih je potrebna previdnost in posvet z zdravnikom.

Hranite v suhem prostoru pri temperaturi do 25°C, stran od neposredne sončne svetlobe in izvora toplote.

Sestava:

Vitamin C (kot magnezijev askorbat).

Produkt vsebuje vrečko silikagela za absorpcijo vlage (ni za uživanje).

Okus in izgled izdelka se lahko med posameznimi serijami nekoliko razlikujeta.

Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek (1/2 čajne žličke – 2 g):

Sestavina Količina % priporočenega dnevnega vnosa
Vitamin C 1606 mg 2008
Magnezij 120 mg 32

Vitamin D

Vitamin D igra ključno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema, skrbi za primerno raven kalcija v krvi in podpira zdravje kosti in zob. Ker je strah pred sončnimi žarki vedno večji, naše izpostavljanje soncu pa tudi zaradi načina življenja prekratko, se posledice pomanjkanja vitamina D kažejo kot vedno večje pojavljanje rahitisa.

Koža sama ne more proizvesti vitamina D, če je zaščitena z oblačili ali namazana s kremo z zaščitnim faktorejm 15, ki pri otrocih celo drastično zmanjša sposobnost kože proizvajanja vitamina D za kar 95%. Tudi večina starejših ljudi, ki zaradi fizične nezmožnosti, ne prejmejo dovolj sončnih žarkov, trpijo za pomanjkanjem vitamina D.

Znanstveniki zato svetujejo, da ljudje, ki se večino dnevnega časa zadržujejo v notranjih prostorih, nujno pa tudi vse nosečnice in doječe matere ter starejši od 65 let in vsi otroci med 6 meseci in 5 leti, poskrbijo za svoje potrebe po vitaminu D v obliki prehranskih dopolnil.

Vitamin D3 je naravna oblika vitamina D, ki ga telo naravno proizvaja, z biotransformacijo holesterola, natančneje se sama pretvorba vitamina D3 zgodi v jetrih, v obliko ­25(OH)D3. Ta oblika je nato v ledvicah in še nekaterih drugih tkivih pretvorjena v aktivno obliko 1­25(OH)2D3, ki nato sproži različne fiziološke procese v telesu.

Uporaba:

Dodajte 0,5ml dnevno v hrano ali pijačo ali neposredno v usta oz. po navodilih vašega zdravnika.

Deklaracija se nahaja pod fotografijo izdelka.

VIRIDIAN ČISTOST: 100% aktivne sestavine. Ta veganski izdelek ne vsebuje glutena, pšenice, laktoze, dodanega sladkorja, soli, kvasa, konzervansov ali umetnih barvil. Brez obsevanja. Brez testiranj na živalih.