Bachovo Rescue pršilo brez alkohola, 20ml

Originalna Bach Rescue mešanica za elan ves dan.

Kombinacija naravnih cvetnih esenc je uporabna v čustveno zahtevnih stanjih, ki so posledica osebnih in poslovnih izzivov, strahov in stresov vsakdana (nenehne spremembe, novi izzivi, izpiti, poslovni razgovori, ločitev, obisk pri zobozdravniku, slabe novice…).

Izdelek ne vsebuje alkohola zato je primeren tudi za otroke.

17,90 

Opis

Originalna Rescue mešanica, vaša »čustvena pomoč«, je mešanica 5 cvetnih esenc (popona, žlezave nedotike, srobota, Betlehemske zvezde in češnjelike slive). Kombinacija cvetnih esenc je uporabna v čustveno zahtevnih stanjih, ki so posledica osebnih in poslovnih izzivov, strahov in stresov vsakdana (izpiti, potovanja, poslovni zagovori in razgovori, ločitev, obisk pri zobozdravniku, kakršnakoli slaba novica…).

Kapljice ne vsebujejo alkohola  in so zato primerne tudi za otroke.

Uporaba:
Dvakrat popršite neposredno na jezik ali v kozarec vode in pijte po požirkih. Zaužijte po potrebi.

Opozorilo:
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v temnem in suhem prostoru, na temperaturi pod +25°C.

O Bachu

Bachove cvetne kapljice je v tridesetih letih prejšnjega stoletja razvil angleški zdravnik Edward Bach. Prepoznal je 38 osnovnih čustvenih stanj, posameznemu čustvenemu stanju pa je pripisal ustrezno cvetno esenco, ki preoblikuje negativno  mišljenje, čustvovanje in vedenje v pozitivno. Bachove cvetne kapljice tako predstavljajo obliko čustvene pomoči, ki okrepi in povrne naše notranje ravnovesje in duševno trdnost.

Kot zdravnik je Edward Bach pri svojem raziskovalnem delu spoznal, da je bolezen rezultat porušene harmonije med dušo in telesom, bolezenski simptomi pa so le zunanji izraz negativnega čustvenega stanja. Za čustveno usklajeno, harmonično stanje so značilni notranje ravnovesje, jasnost misli, duševna mirnost, okrepljena življenjska moč in telesno zdravje. Notranje neravnovesje se pojavi, kadar je osebnost neusklajena z dušo oziroma z okoljem, v katerem živi. To stanje lahko povzroči bolezen najprej na miselno čustvenem in slednjič tudi na telesnem nivoju. Vsak bolezenski simptom, naj bo telesne, čustvene ali duševne narave, nam daje posebno sporočilo, ki ga velja v življenju spoznati, sprejeti in uporabiti.

Dr. Bach je iskal način za zdravljenje vzrokov bolezni in ne zgolj za odpravljanje simptomov; želel je zdraviti bolnika, ne bolezni.

Uporaba Bachovih cvetnih esenc temelji na prepričanju, da lahko okrepijo naše notranje ravnovesje in duševno trdnost. Tako lahko hitreje prevzamemo pobudo in pričnemo samozdravljenje, kar je vidno kot hitrejše samostojno ozaveščanje negativnih osebnostnih lastnosti in njihovo preobražanje v pozitivne osebnostne lastnosti.

Edward Bach je uspel identificirati 38 rastlin in razviti sistem 38 cvetnih esenc in protistresno cvetno mešanico (iz 5 cvetnih esenc), ki nagovarjajo vsakodnevna čustvena stanja. Povezal se je s prvo homeopatsko lekarno  “Nelsons” na Duke Streetu v Londonu iz katere je kasneje nastala tovarna. V podjetju Nelsons še danes po recepturi dr. Bacha izdelujejo Originalne Bachove cvetne esence in ti. “Rešilno” mešanico RESCUE, v lekarnah pa Originalne Bachove cvetne esence in RESCUE mešanico prepoznamo po sončno rumeni barvi embalaže, na kateri je viden podpis dr. Bacha. Skrbno varovana rastišča za Originalne Bachove cvetne esence se še vedno nahajajo v okrožju, kjer jih je za časa svojega življenja nabiral tudi dr. Bach.